CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

letak la link then sy follow

Friday, July 29, 2011

Update blog

Assalamualaikum n salam sejahtera para pembaca sekalian
maaf la sebab saya dh lama x update blog bkn x nk  update tp sy x tau nk ckp apa 
sekarang ni saya tengah buzy ckit sbb sy dh belajar maksud sy ialah sy dh masuk kolej.
kolej pn x jauh dari rumah dlm 15 @ 20 minit smpai la...sy seronok sgat dpat masuk kolej
sy dapat kawan baru,belajar benda baru dan mcm2 lagi la yg baru,hiihhi....
sy dapat kawan yg otak giler2 bkn org gila ea,best sgat2.sy ni bab2 nk menulis smbl buat lawak sy x pndai la.
pejam celik 2X dh nk raya eh puasa pun belum lg dh pikir sal raya...Ni dah nak masuk bulan ramadhan bulan yg penuh dgan keberkatan.maaf la kalo korunk x fhm apa yg sy ckp ni sy ni kdang2 otak sy blur x tau nk ckp apa ..
insyaAllah lepas ni kalo sy rajin sy akan update blog..kepada yg sudi follow blog sy yg x berapa cantik n menarik ni sy ucapkan terima kasih banyak2 sy kpd yg sy lum follow balik sy minta maaf ye...ok la smpai disini saja hujah2 sy hihihi...

Friday, April 22, 2011

Biodata Awi Rafael

kepada sesiapa yang meminati Awi Rafael disini saya ada  biodata beliau dan juga muat turun caller ringtone lagu single pertama nya iaitu Pulanglah....

Ibunya yang berasal dari Pontian, Johor dan bapanya dari Jakarta, Indonesia, Awi Rafael mendapat pendidikan persekolahan di Singapura dan merupakan graduan jurusan Undang-undang dan Psikologi. Anak Melayu ini memulakan kareer muziknya dengan merantau ke Australia untuk mencuba nasib dan menimba pengalaman di sana. Dengan berkat ketekunan dan keikhlasan, usaha Awi Rafael membuahkan hasil apabila suaranya diperdengarkan di TV dan radio di Singapura, Brunei dan Indonesia pada usianya yang baru mencecah 20 tahun ketika itu. Sebagai seorang yang pernah menganggotai kumpulan ‘Bhumiband’ suatu ketika dulu, penyanyi yang juga merupakan seorang penulis lagu dan lirik ini kini mula menggiatkan diri dalam industri muzik tempatan sebagai artist solo di bawah naungan Warner Music Malaysia Sdn Bhd.
“Pulanglah” adalah single pertama Awi Rafael. Sebagai protégé Dimas (Hujan), Awi Rafael kini muncul dengan single pertamanya “Pulanglah”. Senilagu dan senilirik oleh Awi Rafael sendiri, “Pulanglah” dikoordinasikan oleh Dimas sebagai produser.
Single yang disusun dalam rentak pop ini adalah berkisarkan tentang kisah cinta. “Pulanglah” merupakan luahan hati sang pencinta yang menantikan kepulangan pujaan hati ke pangkuannya.
“Pulanglah” secara keseluruhannya adalah lagu sedih yang disampaikan dalam mood relaks, menjadikan lagu ini unik dengan penyampaian serba ringkas dan selamba. “Pulanglah” sesuai sebagai halwa telinga peminat muzik tanahair yang dambakan rentak pop secara lazimnya.'
----------------------------------------------
Download Lagu PULANGLAH !

Maxis Caller Ringtone
Dial *131*212794# dan tekan call/send
Website:www.musicunlimited.com.my
-----
Celcom Call Me Tones
Dial *118*105887# dan tekan call/send
Website: www.channelx.com.my
-----------
Digi Caller Tunes
Kod : 0113466
Taip CT dan hantar ke 2000
Website : http://ct.digi.com.my
-------
U Mobile Colour Tones
Kod : 288568
Dial *118*5*2*# dan tekan call/send
Website : http://www.u.com.my

Tuesday, March 29, 2011

Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
  
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…

Bid for Akim & Stacy & thy will serenade ur loved one. Check out Facebook for more details on #CornettoLove

Bid for Akim & Stacy & thy will serenade ur loved one. Check out Facebook for more details on #CornettoLove